Snickerskaka

Ingredienser:
Kaka:
1 burk jordnötsmör 350g
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
1 L rice krispies
Topping:
200 g mjölkchoklad
2 dl grädde
Gör såhär:
Värm upp sirap, strösocker samt jordnötsmör i en rymlig kastrull. Ta bort kastrullen från spisen. Häll sedan i kokosflingor, rice krispies och vaniljsocker i jordnötssmeten, blanda ihop smeten och häll ner i en inplastad springform. Pressa smeten med hjälp av en sked så att kakan får en jämn och fin yta. Ställ i kylen och låt vila ca 3 timmar.
Börja med att hacka chokladen. Koka upp grädden och blanda sedan ner chokladen. Häll över choklad smeten på kakan och låt stelna i frysen ca 1 timme. Jag lät min kaka stå ute en liten stund innan servering så att chokladen smälte lite.
Toppa gärna med jordnötter. Kan serveras med en klick grädde eller glass. Förvaras i kylen!
Kommentarer
Trackback