WORK
D60

Idag är det ingen vanlig dag för idag fick jag min egna systemkamera
hurra hurra hurra! Min första, min kärlek.

Hemmagjorda Maränger

 
Ingredienser;
3 äggvitor
1 ½ deciliter socker
1 tesked vanilj socker

Du behöver:
Decilitermått
Teskedsmått
Elvisp
Bunke
Sked eller sprits

Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.

Dela försiktigt på äggvitorna från gulorna i en bunke. Försök att inte få det minsta äggula i vitan för att då kommer du inte lyckas göra maränger. Om du får lite äggula i vitan så lär du tyvärr börja om på nytt. Tvätta då noggrant skålen innan du börjar om på nytt.

Häll i äggvitorna i en bunke, häll i sockret och vispa med elvisp. Vispa tills maräng-smeten blir hård och testa att vända skålen upp och ned. Nu kan du hälla i vaniljsockret. Vispa igen med elvisp.

Ta fram en plåt och lägg bakplåtspapper på den.

Nu kan du antingen med hjälp av en sked klicka ut smeten i små toppiga högar eller spritsa ut smeten på bakplåtspappret. Se till att lämna lite plats mellan marängerna.

Låt marängerna vara i ugnen i 50 minuter eller mer. Om du tycker att dom inte ser riktigt klara ut så kan du testa genom att skjuta in en kniv under en maräng och lyfta lite på den. Om den inte lyfter eller om dom är geggiga så måste plåten stå inne ett par minuter till.

När du tagit ut marängerna så låter du dom stå och svalna på plåten. Hemmagjorda maränger är goda att både äta ensamma eller tillsammans med glass eller grädde.

Lördags #2
Lördags #1


RSS 2.0