Tjugonionde oktober

 
 
Oktober månad är nästan över. Jag har "höstlov" och tanken är ju att jag ska få mycket gjort den här veckan, men det ser inte ljust ut om man säger så. Jag är iallafall superglad över att jag äntligen kan börja besöka min farmor igen. Med andra ord, jag är friiiiiiiisk. Wihooooo.

-

 

MOTIVATION


 

Tjugosjätte oktober


 
 
Hade egentligen tänkt skita i att skriva det här men.... jag bara måste få det ur mig. I förrigår fick jag för mig att jag skulle klippa lugg på mig själv. Alltså en längre lugg för att liksom rama in ansiktet. Jag kände väll att mitt hår var lite tråkigt med samma längd överallt. Men omg. För det första klippte jag för mycket hår, för det andra så klippte jag för kort än vad jag ville att den skulle vara och för det tredje så vart den helt sne. SOM TUR ÄR så kan jag fortfarande ha höghästsvans utan att luggen är ivägen, dock sticker den ut på ett fult sätt. Under helgen har jag tänkt ut sätt på hur jag ska gömma min fruktansvärda lugg och för tillfället är snebenan en vinnare även fast jag inte trivs i det så värst mycket. Jag får helt enkelt komma på andra lösningar för att gömma detta fruktansvärda misstag. Jag kan inte förklara hur mycket ångest jag har just nu, vissa saker ska absolut inte göras impuls. Aja, man lär sig av sina misstag och håret växer ju ändå ut.

-

 

Tjugofemte oktober

 
 
Damn what a day. Vaknade strax innan tio, tvättstuga 10:00-14:00. Följt av dammsugning av hela lägenheten, torka golv, diska och damma. Det ska verkligen bli underbart att få lägga sig i nya lakan. När jag ändå var i farten så passade jag på att tvätta min matta, mina prydnadskuddar och filten. Fräscht som fan. Är dock lite smått irriterad på gavlegårdarna som tar hundra år på sig att fixa torktumlaren som har varit trasig i över en vecka nu. Det betyder med andra ord att man EJ hinner torka alla kläder, lakan osv innan tvätttiden är slut. Så nu är hela vårt badrum fylld med blöta kläder som längtar efter att bli torra. Jag är förresten på bättringsvägen nu. Blir bättre för varje dag som går men jag är ännu inte frisk. Jag orkar inte vara förkyld längre. Några tips på hur man blir frisk?

-


 

Tjugofjärde oktober


 
 
Idag har varit en sån där dag då man bara skiter i allt. Käkat 5 stycken stora chokladbollar och pluggandet har fått slänga sig i väggen. Jag ska inte ljuga, har verkligen försökt plugga men det har helt enkelt inte fungerat då dom borrar som sjutton i trapphuset. Har inte ens kunnat tänka. Har varit med systra mi i stort sett hela dagen, väldigt trevligt då vi umgås allt för sällan nu för tiden. Egentligen hade vi bestämt oss för att ha en pluggdag men det blev ju som det blev med de.

-


 

Tjugoandra oktober

 
 
Är så fruktansvärt trött på att vara så här jävla förkyld. Ja, jag är väldigt ful i mun när jag är förbannad. Jag är för tillfället bosatt i min säng med min morgonrock som härmed blir döpt till dagrock då jag faktiskt är i den hela dagar. Brickan på översta bilden köpte jag förra veckan på erikshjälpen som jag sedan har målat vit. Jag är relativt nöjd med resultatet. Brickan har iallafall använts flitligt de senaste dagarna då jag inte orkat äta i köket. Nu ska jag stoppa i mig några vitamin tabletter och krya krya krya så jag blir frisk någon gång så att jag kan börja träna igen.

-


 
 
 

Nittonde oktober


 
 
Nyss hemkommen från en mysig helg på Rönnskär. Jag längtar tills nästa sommar då jag och Filip garanterat kommer hänga där en hel del. Nu är det lösgodis och film i sängen som står på schemat, en snabbdusch och en godnattsömn. Imorgon är det upp tidigt för en loppissöndag. Jag hoppas att min förkylning inte är värre imorgon, för just nu är jag sjukt hängig och min hals dödar mig...

-

 
 

Artonde oktober

 
 
Det är fredag. Den har veckan har verkligen gått undan. Blir lika förvånad varje gång det är fredag. Idag har jag städat i mitt rum då jag har rensat en hel del, fyllt flyttlådor och packat en handväska. Jag ska inte flytta, inte än iallafall. Flyttlådorna är fyllda av saker som jag ska sälja på maxims söndagsloppis. Jag och handväskan väntar just nu på att bli upphämtade av killen. Spenderar resten av fredagen och hela lördagen i Rönnskär. Hoppas ni får en mysig, trevlig eller festlig helg!

-

 

Sjuttonde oktober

 
 
Åh jag hatar att det är så fruktansvärt kallt i den här lägenheten. Min näsa är alltid en isbit, händerna lika så men värst utav allt är att jag skakar. Jag har verkligen jättesvårt för att lämna min säng för den håller mig varm. Vill inte gå ut för då fryser jag ihjäl. Vill liksom bara åka utomlands, någonstans VARMT, där jag kan sola och bada. HATAR KALLT VÄDER.

MOTIVATION

 

-

 

Femtonde oktober

 
 
Jag lovade er bilder på mitt hår efter klippningen. Om jag ska vara ärlig så ser jag ingen skillnad typ. Har mitt hår vuxit ut? Men vet ni vad, fasen vad jag är sugen på att klippa lugg. Men frågan är om jag vågar.... eller om det ens passar mig. Det enda som hindrar mig just nu är tanken av att luggen alltid kommer vara ivägen liksom in the face. Gillar att ha mitt ansikte fri från hår.

Kokostoscakaka

 
Ingredienser:
Kaka:
200g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75g smör

Du behöver:
Decilitermått
Teskedsmått
Kryddmått
Bunke
Elvisp
Slickepott
Kastrull

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200°C.

Börja med att smält smöret. Sätt bakplåtspapper på en långpanna.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

-

 

Elfte oktober

 
 
Fredag, wiiho. Det har varit en fantastiskt fin höstdag, solen har varit uppe hela dagen och lövens alla olika färger sprider någon slags glädje i mig. Idag hade jag tänkt lägga upp en sådan där "dagens outfit" men jag känner att det inte riktigt är min grej. Alltså jag blir inspirerad av att se andras men mina bilder blir bara pannkaka. Om ni liksom undrar vart jag köpt något någon gång så är det bara att slänga iväg en kommentar så svarar jag på dirren. Som ni kanske redan visste så delar jag med mig av allt till er, så om det är något ni undrar, vad som helst liksom, FRÅGA.

-

 

INSTAGRAM

 
 
Ni har väll inte glömt bort att följa mig på instagram? Ni hittar mig på @amandajakobsson

Tionde oktober

 
 
Idag vaknade jag av att regndropparna landade på fönsterbrädan, ganska mysigt faktiskt. Cyklade upp till arbetsförmedlingen där jag fick hjälp med mitt cv. Dom är faktiskt riktigt trevliga där. Gick en stund på stan efteråt, men när jag skulle cykla hem så började det spöregna. Jag var helt genomblöt när jag kom hem och då satt det fint med scones och te. Nu är jag mätt, varm och nergosad i min morgonrock.

För några dagar sedan överraskade Filip mig med rosor. Min första tanke var "aaaaaw... varför får jag rosor?" men innan jag ens hann fråga så svarade han på min tanke "Bara för att du är en sån underbar och omtänksam flickvän". HUR SÖTT?!

-

 

MOTIVATION

 

-

 

Nionde oktober




Två latmaskar i en säng. Jag börjar undra om jag har sömnproblem. SERIÖST. Jag är trött konstans och gäspar hela tiden. Vaknar flera gånger under en natt. Många tankar, hemska mardrömmar, toalett besök och några timmar sömn består mina nätter av. Som tur är har jag någon vid min sida, men han får ju lida när jag väcker honom varje gång jag är rädd. Känner mig fruktansvärt nedstämd och trött, jag orkar inte göra något överhuvudtaget. Idag tänker jag inte lämna sängen.

Sjätte oktober

 

Den här helgen har det varit full rulle på mandisen. Jag har lagat sjukt mycket mat den här veckan, lagat flera stycken matlådor till både Filip, pappa och farmor med allt från falukorv och mos till kantarellpaj. I torsdags bjöd jag farmor och pappa på scones-brunch efter att jag varit hos tandläkaren. Jag var ju på sånt bra humör så varför inte göra andra på bra humör. I fredags bakade jag bullar med tanke på att det var kanelbullensdag och dom blev riktigt lyckade. I lördags sydde jag upp och in några byxor. Jag har ju för korta ben för min feta stjärt och lår så när jag köper byxor så hittar jag aldrig några som är bra i byxlängden så då blir det för mandisen att klippa och sy. Ibland är dom även väldigt vida där nere så då blir det att sy in när man ändå är på gång liksom. Imorse bjöd jag Filip på scones då han vart surig att jag inte bjöd han på scones i torsdags. Idag har jag varit ute på ärende och planterat en massa blomsterlökar på farmors balkong. Sen så har man även hunnit med att rensa lite i sovrummet samt en storstädning. En väldigt produktiv helg med andra ord.


Recept på mina scones hittar ni HÄR.

RSS 2.0