Kokostoscakaka

 
Ingredienser:
Kaka:
200g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75g smör

Du behöver:
Decilitermått
Teskedsmått
Kryddmått
Bunke
Elvisp
Slickepott
Kastrull

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200°C.

Börja med att smält smöret. Sätt bakplåtspapper på en långpanna.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0