Scones



Ingredienser:
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Du behöver:
Decilitermått
Teskedsmått
Bunke
Kniv
Gaffel

Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor (jag brukar forma mina bitar till hjärtan istället). Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 250 grader i cirka 10-13 minuter. Servera nygräddade!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0