Scones

Ingredienser:
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Du behöver:
Decilitermått
Teskedsmått
Bunke
Kniv
Gaffel
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Du behöver:
Decilitermått
Teskedsmått
Bunke
Kniv
Gaffel
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölblandningen. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor (jag brukar forma mina bitar till hjärtan istället). Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 250 grader i cirka 10-13 minuter. Servera nygräddade!
Kommentarer
Trackback