Hemmagjorda wienerbröd

 
Ingredienser:
Deg:
2 dl kall mjölk
½ paket jäst
200 g smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
5 msk marsan pulver
2 dl mjölk

Glasyr:
1 dl flor socker
Några droppar kallvatten

Du behöver:
Matskedsmått
Decilitermått
2 st bunkar
Slickepott eller slev
Kavel
Visp
Pensel
Skål
Sked

Gör såhär:

Rör ut jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken. Blanda nu ner smöret som ska vara skuret i bitar, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop allt till en deg, gärna med en slickepott eller en slev.

Ta upp degen och kavla ut den på ett mjölat bakbord till en fyrkant, ca 40x40 cm. Skär degen i 20 mindre bitar, ca 10x10 cm.

Blanda marsanpulvret med mjölken. Fördela fyllningen mitt på varje fyrkant. Vik in hörnen och nyp ihop runt fyllningen. Lägg bullarna på en plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 timmar.

Sätt ungen på 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt svalna.

Blanda florsocker och vatten. Glasera wienerbröden med hjälp av en sked. Låt glasyren stelna. Sen så är era hemmagjorda wienerbröd klara!
Trackback
RSS 2.0