Äppelpaj

Ingredienser;
pajdeg:
100 gram smör
1 ägg
4 deciliter vetemjöl
1 matsked strösocker
1 tesked vaniljsocker
1 kryddmått salt
1 matsked iskallt vatten
fyllning:
100 gram smör
1 och 1/2 deciliter socker
2 ägg
4 äpplen
Börja med pajdegen. Skär smöret i 6 bitar
och lägg det i mixern, skär samtidigt av lagom
mycket smör till fyllningen och lägg det på ett
fat så att det hinner bli rumsvarmt.
Lägg i alla andra ingredienserna till pajdegen
i mixern och kör på hög hastighet tills allt har
blandats till en storsmulig deg, kör inte för länge!
Lägg degsmulorna i en plastpåse och krama
ihop dem till en deg. Lägg in degen i kylskåpet
och låt den stå där i 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
När den vart inne i 20 minuter så tar du fram
formen och smetar smör på den. Du kan sedan
ta och hälla degen i formen och platta till den på
botten och kanterna.Sätt sedan formen i kylskåpet igen.
Nu kan du börja med att skala äpplerna och riv
dem ner i en bunke. Var mycket försiktig med att
inte riva ner något från fröhuset.
Efter du gjort det så kan då hälla i smöret, socker
och äggen. Rör om ordentligt. Du kan nu även ta
i Kanel som är mycket gott. Du bestämmer själv
hur mycket kanel du vill ha.
Ta ut pajformen och lägg in den i ugnen i ca. 10 minuter.
När du tagit ut formen så häller du in äppelsmeten.
Sätt sedan in pajen i ugnen och grädda den i
30 minuter, om inte mindre...
Ät den ljummen med vaniljsås eller glass.