Trettioförsta januari



En liten beskrivning på hur vår lägenhet ser ut. Det är alltså en trea på Lilla Centralgatan 43. Så den är central samtidigt som den ligger lite avsides. Vi håller på att renovera för fullt och hädanefter kommer det dyka upp mycket bilder på vår lägenhet. Det ska bli så himla kul att inreda, känns som att jag har väntat på det här hela mitt liv!

-

 

Tretionde januari



Idag fick jag och Filip nycklarna till vår lägenhet. Äntligen har vi ett hem som vi kan kallar för vårt. Även fast att vi har varit "sambos" sen vi blev tillsammans för sisådär 4 år sedan så känns det ändå så himla speciellt och kul att äntligen få vara bara vi två. Det är en sån himla stor förändring i mitt liv. Att lämna ungdomen och börja vuxenlivet på riktigt, tillsammans med den jag älskar.

Tjugosjunde januari




Igår fyllde Filips mamma år. Men vi var på kalas redan i lördags. Då fick hon den här fina orkidéen. Det var Filip som kom valde blomman. Så fort han såg den, tog han den och sa "den ska hon ha". Jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Färgen är helt galet häftig och unik. Jag liksom fattar inte hur den kan vara blå ens en gång! Har jag någonsin nämnt att jag älskar orkidéer? Inte? Isåfall gör jag det nu... Jag ÄLSKAR orkidéer. Dock önskar jag att de alltid kunde blomma. För att en orkidé utan blommer är bland det fulaste som finns.

<3

 




 
 

Tjugofjärde januari

 
 


Alltså jag vill verkligen göra en förändring med mitt hår men jag har en sån himlans beslutsågest. Mitt hår är verkligen för långt. För det mesta så är jag trött på det, tycker att det är alldeles för tungt och ser ibland ovårdat ut. Men sen kan jag tycka att det är för himla fint med långt hår och vill endast klippa topparna.

Vet inte om jag känner så här bara för att jag har haft långt hår i nästan hela mitt liv. Får komplimanger för mitt hår nästan dagligen. Amanda du har så tjockt hår, Amanda du har så långt hår, Amanda ditt hår är så fint, Amanda vilka fina flätor, Amanda har du lockat ditt hår osv.

Skulle helt ärligt vilja våga klippa typ axelkort, för jag tror verkligen att jag skulle passa i det. Lugg skulle jag även vilja testa på att ha, en sån där lugg som går till ögonbrynen. Men som sagt, jag vågar inte ta det där steget för att jag är för FEG. För er som inte redan vet om det så lider jag av något som heter ambivalens och det är något jag försöker jobba stenhårt med. Önska att jag bara kunde ta ett beslut utan att ens behöva tänka efter och sedan vara supernöjd med det valet.

<3

 

Tjugotredje januari

 


Bra fredagsfika man fick levererad till sängen idag. Filip är allt bra han. Snickerskaka och vaniljlatte, mmmm so delicious! Har ju legat i sängen fyra dagar nu. Extrem huvudvärk, hög feber och fruktansvärd smärta i halsen. Men värst av allt har nog ändå varit mardrömmarna. Jag brukar aldrig ens drömma men nu när jag har mått som en döende så har jag inte ens kunnat sova för jag har så fruktansvärda mardrömmar. Alltså dom är så himla verkliga... Har förbjudit mig själv att se på tv för att jag har märkt att mycket av det jag drömmer har en koppling till något jag har sett på tv samma dag och självklart mycket av mina rädslor. Känner mig riktigt schizofren. Skönt att ha Filip hemma som kan lugna ner mig och får mig att känna mig trygg.


-

 

A little inspo never killed nobody


 

Tjugoförsta januari


 

Jag tror att jag har glömt att berätta att jag har fått en ny kamera. Jag blev faktiskt överraskad, i mitten av november var detta. Filip skulle hämta mig från jobbet, han hade just kommit hem från Stockholm. När jag just hade satt mig ner i framsätet och givit Filip en puss så vände jag mig mot rutan för att ta på mig bältet. Då landade något i min famn. En mediamarkt påse. Jag minns att jag hamnade typ i chocktillstånd och sedan kom glädjetårarna. Jag minns nu i efterhand att han hade frågat mig någon vecka tidigare varför jag inte fota längre och jag svarade "min kamera är trasig..". Men sen var det inget mer med det. Så himla fint av honom att påminna mig om hur kul jag tycker att det är att fota! Men självklart kändes det som att jag stod honom till skuld efteråt. Jag minns hur jag sa till honom att jag inte behövde den och att han kunde lämna tillbaka den. Jag har förklarat för Filip ett flertal gånger om att han ALDRIG behöver känna att han ska behöva köpa min kärlek. Jag älskar han mest av allt oavsett för han har gett mig det finaste av allt, äkta kärlek.

-

 
 
 

Tjugonde januari


 

Idag tänker jag bara ligga i min säng hela dagen. Jag vaknade upp imorse med världens smärta i halsen, så jag bestämde mig för att bara stanna hemma idag. Mina stukade fötter börjar läka sakta men säkert. Men min magkatarr blir bara värre och värre för varje dag som går. Som tur är fixa jag medicin igår så jag hoppas verkligen att det avtar inom 14 dagar, annars måste jag kontakta hälsovårdcentralen igen. Det märks att det är januari när man är stressad över allt man ska hinna med och alla förändringar som man har planerat att göra. Stress för min del blir alltid till bakslag. Jag är en sådan som absolut inte kan hantera stress. Det kan möjligtvis så att jag är fruktansvärt stressad inför den kommande förändringen...... 2 februari är inte allt för långt borta nu.

-

 

Nittonde januari




Två vackra bilder som jag knäppte uppe i Hamra. Det är nästan så att man känner att man skulle bli naturfotograf. Det är verkligen skönt att komma in i "fotografering" igen. Skulle verkligen vilja börja fotografera mera och nu har jag ju utrustningen men inte direkt tiden.. Det är mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag kommer hem från jobbet. Jag får aldrig till några bra bilder när det är mörkt ute men den är ju väldigt vackert när solen är påväg ner, när det liksom blir flera olika färger på himlen. Oh, just lovely!

-


 

Artonde januari


 
Igår sminkade jag mig första gången i år. Jag brukar ytterst sällan sminka mig. Det händer bara om jag är väääldigt uttråkad eller ska på fest eller något dylikt. Personligen så tycker jag inte att man behöver använda smink varje dag. Huden måste ju få andas. Men ibland kan det faktiskt vara lite roligt att sminka sig.

-


 

Sjuttonde januari





Fick de här hörlurarna av mammsen. Det är så himla bra ljud och dom är verkligen bekväma. Kommer absolut användas på promenader då mina vanliga hörlurar bara trillar ur öronen när jag rör mig för mycket.

What I Want Right Now




Det har varit en känslosam vecka. Tiden har gått så himla sakta och av någon konstig anledning så har jag känt mig väldigt nere.. jag har liksom blvit så himla arg att jag har börjat gråta och inte lyckats kontrollera alla dessa känslor jag känner inom mig. Antar att jag bara är inne i en jobbig period just nu. 

Det enda jag vill atm är att få känna någon slags mysfaktor.. Liksom att dricka något varmt, ta ett varmt bad, få lite uppskattning i form av blommor, MYSA (kroppskontakt, lätt bästa jag vet), äta jordgubbar och choklad och sist men inte minst - kolla på några gulliga kattvideor.

-


 

Femtonde januari


 

Ser ni någon skillnad på mig? Den första förändringen i år gjordes för exakt en vecka och en dag sedan.... Min tandställning är borta! Det är en befrielse att vara kvitt den men det känns väldigt tomt i munnen och mina läppar är minimala! Det är så himla skööönt att kunna le utan att se ut som ett mongo. Men om jag ska vara helt ärlig så är jag faktiskt inte helt nöjd med resultatet. Orkar inte gå in mer på detalj just nu men låt mig bara säga så här... efter över 3,5 år med tandställning så förväntar man sig ett felfritt leende, men jag ser bara en massa "saker" jag inte är nöjd med.. Jag kommer förmodligen skaffa tandställning igen i framtiden.

-

 

HOME INSPO




Kände att det var längesedan jag la upp "hem inspiration". Åh, jag älskar att inreda, matcha och försöka hitta på lösningar i rum. Tänk om man skulle satsa på en sådan karriär... Jo du.. Då ska man ju vara bra på det också och det vet jag inte om jag är. Inte bättre än någon annan iallafall.

-


 

Tionde januari





Bjussar på några "on the road" bilder från när jag och Filip åke up till Hamra.
Idag har det varit en sån där dag då man inte ha orkat klä på sig eller gå ut. Men efter att ha julstädat och slappat hela dagen så kände jag mig sjukt rastlös. Tur som jag hade så skulle systra mi ut på en promenad i snökaoset... så jag hänkade. Åh herre min gud vad man fick pulsa genom snön.. När jag kom hem så var det som att hela mitt underställ hade dränkts av mitt svett. Jag måste ju lida av fetma eller nå för jag har så sjukt dålig kondition.

-

 
 

COZY INSPIRATION



Har vintern flygit förbi oss snabbare än blixten? Jag har då iallafall inte tröttnat på denna årstid riktigt än. Extra mycker mysfaktor nu, lite snö på det här så..

Brända mandlar

 


Ingredienser:
300 g mandel (skalad eller oskalad, bestäm själv)
4 dl florsocker
ca 1,5 dl florsocker till separering

Du behöver:
En stor och djup kastrull
En slev
Bakplåtspapper
Plåt

TIPS: Om du har köpt oskalade mandlar och vill ha skalade så kan man lägga mandlarna i en kastrull och hälla kokande vatten på dem. Efter ett tag kommer skalen bli mjuka. Då trycker man på en änden av mandeln och då flyger mandeln ut ur skalet.

Gör så här:
Lägg mandlarna i en kastrull. Häll i florsockret. Smält florsockret tillsammans med mandeln på medelhög värme tills mandeln knäpper och sockret börjar fastna på mandlarna. Rör om hela tiden annars kan kan sockret bli bränt.

Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

Strö florsocker till separering och blanda. Lägg ut nötterna med hjälp av sleven på bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. Var försiktig så du inte bränner dig! 

Bör låtas svalna en stund innan de äts.

TIPS: Lägg kastrullen i vatten när du är klar. Då löses det brända sockret upp sakta men säkert!

-

 

RSS 2.0