Pannkakor



Ingredienser;

2 ägg
6 deciliter mjölk
4 deciliter mjöl
2 deciliter socker
100g smör


Blanda ihop ägg, socket, mjöl och mjölk.
Smält smör och blanda in den också...

Låt den stå i kylen en stund sedan är det
bara att börja steka.


Det är väldigt gott att äta det med Drottning-
sylt och kall grädde eller glass.


Äppelpaj



Ingredienser;


pajdeg:
100 gram smör
1 ägg
4 deciliter vetemjöl
1 matsked strösocker
1 tesked vaniljsocker
1 kryddmått salt
1 matsked iskallt vatten


fyllning:
100 gram smör
1 och 1/2 deciliter socker
2 ägg
4 äpplen


Börja med pajdegen. Skär smöret i 6 bitar
och lägg det i mixern, skär samtidigt av lagom
mycket smör till fyllningen och lägg det på ett
fat så att det hinner bli rumsvarmt.


Lägg i alla andra ingredienserna till pajdegen
i mixern och kör på hög hastighet tills allt har
blandats till en storsmulig deg, kör inte för länge!

Lägg degsmulorna i en plastpåse och krama
ihop dem till en deg. Lägg in degen i kylskåpet
och låt den stå där i 20 minuter.


Sätt ugnen på 200 grader


När den vart inne i 20 minuter så tar du fram
formen och smetar smör på den. Du kan sedan
ta och hälla degen i formen och platta till den på
botten och kanterna.Sätt sedan formen i kylskåpet igen.


Nu kan du börja med att skala äpplerna och riv
dem ner i en bunke. Var mycket försiktig med att
inte riva ner något från fröhuset.


Efter du gjort det så kan då hälla i smöret, socker
och äggen. Rör om ordentligt. Du kan nu även ta
i Kanel som är mycket gott. Du bestämmer själv
hur mycket kanel du vill ha.


Ta ut pajformen och lägg in den i ugnen i ca. 10 minuter.


När du tagit ut formen så häller du in äppelsmeten.


Sätt sedan in pajen i ugnen och grädda den i
30 minuter, om inte mindre...


Ät den ljummen med vaniljsås eller glass.


Bär med vit choklad



Ingredienser;
Jordgubbar
Hallon
Vitchoklad


Du kan igentligen ta vilka slags bär som helst och frukter,
men vi tog det här.


Börja med att hälla i bären i en form. Hacka eller riv  vit
chokladen och strö över.. Sedan så låter du den vara i ugnen
tills chokladen har fått en svag brun färg. Sedan är det
bara att mumsa.


Cheesecake ala Amanda


Ingredienser;
3 ägg
200 g philadelphiaost
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 dl socker


Börja med att hälla ägg, socker och philadelphiaost i en bunke.
Rör sedan om så länge det behövs tills det inte är några klumpar
kvar i smeten. När du gjort det så häller du i grädden och vanilj-
sockret och blandar lite till.

Ta en form/plast låda och smula sönder digestive kex i botten.
Häll sedan i smeten och strö mer digestive över. Ställ in formen/
lådan i frysen och låt den stå där i 12 h.


RSS 2.0