Brända mandlar

 


Ingredienser:
300 g mandel (skalad eller oskalad, bestäm själv)
4 dl florsocker
ca 1,5 dl florsocker till separering

Du behöver:
En stor och djup kastrull
En slev
Bakplåtspapper
Plåt

TIPS: Om du har köpt oskalade mandlar och vill ha skalade så kan man lägga mandlarna i en kastrull och hälla kokande vatten på dem. Efter ett tag kommer skalen bli mjuka. Då trycker man på en änden av mandeln och då flyger mandeln ut ur skalet.

Gör så här:
Lägg mandlarna i en kastrull. Häll i florsockret. Smält florsockret tillsammans med mandeln på medelhög värme tills mandeln knäpper och sockret börjar fastna på mandlarna. Rör om hela tiden annars kan kan sockret bli bränt.

Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

Strö florsocker till separering och blanda. Lägg ut nötterna med hjälp av sleven på bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. Var försiktig så du inte bränner dig! 

Bör låtas svalna en stund innan de äts.

TIPS: Lägg kastrullen i vatten när du är klar. Då löses det brända sockret upp sakta men säkert!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0