Grova tekakor

 
Ingredienser:
200 g margarin
8 dl mjölk
100 g jäst
4 msk socker
1 msk salt
8 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl

Du behöver:
Decilitermått
Matskedsmått
Hushållsassistent
Kastrull
Slev
Gaffel

Gör så här:
Du börjar med att smälta margarinet i en kastrull. Låt margarinet svalna lite och tillsätt mjölken i kastrullen. Se till att mjölken/margarin blandningen är fingervarm.

Smula jästen i en bunke och häll i mjölken över. Blanda med en träslev eller i en hushållsassistent.

Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs eller om degen är för kladdig. Ställ degen att jäsa i ca 20 min under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader.

Ta fram bakplåtar med bakplåtspapper på och börja klicka ut degen på bakplåtarna (klickarna ska vara ungefär en matsked). Tryck ut klickarna så dom blir platta och runda. Nagga dom med en gaffel.

Låt kakorna jäsa med bakduk över i ca 20 minuter. Grädda dom i ugnen i ca 8 min eller tills dom får en gyllenbrun färg. Supergoda tekakor!
Trackback
RSS 2.0