Sverigekaka

 
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl ljummet vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

fyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Du behöver:
2 st bunkar
Rund bakform
Decilitermått
Teskedsmått
Matskedsmått
Sked
Elvisp

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker luftigt i en bunke Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll i vatten och vispa ihop allt. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform. Grädda i ca 40-50 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.

Smält smöret. Blanda nu ner smöret, mjölken och vaniljsockret i en ny bunke och vispa.

Dela kakan på mitten och häll en del av vätskan över den undre delen (bre gärna ut smeten med hjälp av en sked). Häll en del av vätskan på avigsidan av kakans övre del och lägg ihop delarna, sätt ihop delarna. För att göra kakan ännu godare kan man antingen ha florsocker eller kokos ovanpå.

Trackback
RSS 2.0